Haber

Depremden etkilenen genç kadınlar için destek merkezleri kurulur; Karsu da besteledi

Elidor, deprem bölgesindeki genç kadınlar için Toplum Gönüllüleri Vakfı (TOG) ile güçlerini birleştirdi. Adıyaman, Kahramanmaraş, Hatay ve Malatya’da kurulan ‘Elidor X TOG Genç Kadın Destek Merkezleri’ ile genç kadınlara yönelik duygusal ve sosyal güçlendirme programları gerçekleştirilecek. Konteyner kentlerde kurulacak destek merkezleri ile 25 bin genç kadına ulaşılması hedefleniyor. Projenin bağlantı çalışmaları için özel bir beste hazırlayan sanatçı Karsu, “Depremin acısını derinden yaşamış biri olarak bestemin bu acının umuda dönüşmesine katkı sağlamasını diliyorum” dedi.

Elidor, Toplum Gönüllüleri Vakfı (TOG) iş birliğiyle, 6 Şubat depremlerinden etkilenen bölgedeki genç kadınların uzun soluklu dayanışması amacıyla ‘Elidor X TOG Genç Kadın Destek Merkezleri’ni hayata geçiriyor. Projenin tanıtıldığı toplantıda Unilever Türkiye, Orta Asya, İran Wellness ve Sağlık Başkanı Natali Kasap, Toplum Gönüllüleri Genel Müdürü Ayşe Kırmızılı ve proje elçisi Karsu projenin detayları hakkında bilgi verdi.

17-25 YAŞ GENÇ KADINLAR İÇİN DUYGUSAL VE SOSYAL TEMEL ÇALIŞMALARINA ODAKLANMA

Elidor’un genç kadınların güçlenmesine katkı sağlamak amacıyla 2021 yılında başlattığı ‘Yolumuzda’ projesinin devamı niteliğindeki merkezler Adıyaman, Kahramanmaraş, Hatay ve Malatya’da kuruluyor. Merkezlerde TOG uzmanları tarafından oluşturulan programlar, depremden etkilenen 17-25 yaş arası genç kadınlara yönelik duygusal ve sosyal destek çalışmalarına odaklanacak. Genç Kadın Destek Merkezleri aracılığıyla 25 bin kadının desteklenmesi hedefleniyor.

KENDİ YOLUMUZDA DAYANIŞMA ANITI HAZIRLANDI

Genç Kadın Destek Merkezlerinin yanı sıra deprem bölgesi için dayanışmanın önemine dikkat çekmek için yapay zeka öğrenmeli dijital anıt da hayata geçiriliyor. Bölgeden genç kadınların yaptığı dayanışma temalı resimler, Karsu’nun projeye özel hazırladığı kompozisyon ve Elidor’un instagram sayfası üzerinden gönderilecek dayanışma mesajları yapay zeka öğrenmesi ile birleştirildi. Yapay zeka öğrenilerek oluşturulacak dijital video çalışması, 12 Haziran’a kadar Beşiktaş Akaretler’de kurulan ‘Kendi Yolumuzdaki Dayanışma Anıtı’nda sergilenecek, umut temalı broşürler de genç kadınlarla paylaşılacak. Ekranlar üzerinden kurulan sarsılan bölge.

“DAYANIŞMA İLE BİRLİKTE BAŞARACAĞIZ”

Moderatörlüğünü gazeteci Esin Övet’in yaptığı toplantıda Unilever Türkiye, Orta Asya ve İran’ın Zevk ve Sağlık Lideri Natali Kasap proje hakkında bilgi verdi:

“Afet öncesi dönemde bile zor olan bölgedeki kardeşlerimizin gelecek yolculuğu artık çok farklı engelleri ve acıları içinde barındırıyor. Dayanışmayla, aramızdaki bağın gücüyle, en kısa sürede birlikte iyileşeceğiz. Elidor X TOG Genç Kadın Destek Merkezleri ve TOG gönüllüleri buna yanıt veriyor. Biz de fırsat yaratmak için kız kardeşlerimizin yanında olacağız. Beşiktaş Akaretler Deprem bölgesinden genç kadınların fotoğrafları, Elidor instagram sayfasına dünyanın ve Türkiye’nin dört bir yanından gönderilen dayanışma mesajları ve Karsu’nun projeye özel kompozisyonunu yapay zeka aracılığıyla bir araya getiriyoruz. Dijital “Yolumuzdaki Dayanışma Anıtı” ile deprem bölgesindeki genç kadınlara umut ve dayanışma… Gönderilecek bildiriler, deprem bölgesine kurduğumuz ekranlar aracılığıyla da bölgedeki genç kadınlarla paylaşılacak. 2021 yılından bu yana TOG ile birlikte genç kadınlara hayallerine giden yolda destek verdiğimiz “Bizim Yolumuz” projesinin devamı niteliğindeki bu proje ile Elidor olarak anlamlı ve maliyet odaklı çalışmalarımıza güç katarak devam edeceğiz. 50 yıldır olduğu gibi etkili işler.”

“MEVDUATA DÜŞÜRSENİZ DAYANIŞMAYI UNUTMAYIN”

Toplum Gönüllüleri Vakfı Genel Müdürü Ayşe Kırmızılı, dayanışmanın iyileştirici gücüne vurgu yaptığı konuşmasında şunları söyledi:

“Hepimizi derinden sarsan depremin ardından dayanışmanın en güzel örneklerine tanık oluyoruz. TOG olarak depremin ardından afetten etkilenen milyonlarca bireye destek olmak için çalışmalarımıza devam ediyoruz. Elidor ile Türkiye’deki gençler için harekete geçtik. Genç kadınların eğitimlerini ve gelecek hayallerini pekiştiren “Bizim Yolumuz” projesi kapsamında bu kez deprem bölgesinde, “Genç kadınların yeniden atacağı umutlu ve güçlü adımlara, sosyal ve duygusal destek atölye çalışmaları ile eşlik edeceğiz. açacağımız dört merkezde. Elidor ile böylesine anlamlı bir projede yer almaktan mutluluk duyuyoruz. Dayanışmanın uyum sağlama gücüne inanıyor ve ‘umutsuzluğa düşersen dayanışmayı hatırla’ diyerek bu dayanışmayı her zaman destekliyoruz. Herkesi davet ediyoruz. Bayanlar gelip sohbet edip konuşabilecek. Elbette kendimizi bununla sınırlamıyoruz. Kadınların hakları, özellikle de toplumsal cinsiyet eşitliği konusundaki farkındalığını artırmak istiyoruz. Odak noktamız 17-25 yaş arası genç bayanlar yani iş başvurusu yaparken nelere dikkat etmeliler, kendinizden nasıl bahsedersiniz gibi sorulara cevap bulacağınız eğitimler de olacak. Eğitimde desteğe ihtiyaçları var çünkü ne kurs merkezi kaldı ne de öğretmenler hayatını kaybetti, bazıları başka şehirlere göç etti. Burada sınava hazırlanan genç kadınlara da destek olacağız.”

“ORTAK ACILARDAN ORTAK UMUTLAR ÜRETECEĞİZ”

Projenin iletişim elçisi olan Karsu şunları söyledi:

“Acıyı paylaşmanın değerine inanıyorum. Bu projenin en değerli amacı ortak acılardan ortak umutlar yaratmak. Ben de duygularımı bir beste ile anlatmak istedim ve projeye özel bir beste hediye ettim. beyin sarsıntısının acısını derinden yaşamış biri olarak, kompozisyonumun bu acının umuda dönüşmesine katkı sağlamasını diliyorum.Zelzele bölgesindeki genç kadınların fotoğrafları ile şehitlerimizin mesajlarının birleştirilmesiyle oluşturulan Yolumuzdaki Dayanışma Anıtı’nın bu acıyı umuda çevireceğini düşünüyorum. Dayanışma ve bestem bu proje ile herkese geçen kardeşlik duygusu için çok değerli.Depremin üzerinden 5 ay geçti ailece çok şey kaybettik.Biz böyle acılar içinde umut yaratmayı amaçlıyoruz. Genç kızların yollarına umutla devam etmelerini istiyoruz.Birlik olup buna destek olmalıyız.Şimdi hayata geçirdiğimiz proje ile genç kızlara inanılmaz güzel bir umut verebiliriz.Bir süredir piyano çalmak istememiştim. uzun zaman. Kompozisyonumda Elidor için hiçbir kelime yok. Bazen kelime bulamıyorum. Sözün olmadığı yerde sanat ve sanat. duygular geliyor. Müziğin adı ‘umut’tu. Şu anda köyde ailemle buluşuyorum, onlara soruyorum neye ihtiyacınız var; ‘Bizi unutmayın’ diyorlar. Hayat devam ediyor ama bölgede hala ihtiyaç duyulan çok şey var. Gerçek yardım şimdi başlamalı.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu